Vysoké Tatry budú mať svoju Zlatú uličku

18.10.2005 Poprad

Vysoké Tatry 18. októbra (TASR) - Vysoké Tatry budú mať vlastnú Zlatú uličku. Vedenie mesta chce takto zatraktívniť turisticky frekventovanú trasu od železni...
Vysoké Tatry 18. októbra (TASR) - Vysoké Tatry budú mať vlastnú Zlatú uličku. Vedenie mesta chce takto zatraktívniť turisticky frekventovanú trasu od železničnej stanice po pozemnú lanovku v Starom Smokovci. Zlatú uličku má tvoriť desať štýlových obchodných priestorov.

Mesto plánuje uličku postaviť vlastnými silami a vybudované priestory ponúknuť na prenájom. Podľa primátora Vysokých Tatier Jána Mokoša je prioritou informačná kancelária, ktorá by mala byť v prvom stánku. V ďalších zamýšľajú ponúkať turistom čo najširšie spektrum služieb, napríklad predaj suvenírov či rýchleho občerstvenia. Priestor by tam mohla nájsť aj kancelária horských vodcov. Záujem podnikateľských subjektov o prenájom prevyšuje kapacitné možnosti, takže mesto bude robiť výber.
O výstavbe Zlatej uličky v Tatrách sa hovorí už osem rokov. Do výstavby sa rozhodli pustiť napriek tomu, že odhadované náklady vzrástli z pôvodných 12 miliónov korún na súčasných 18 mil. Sk. \"Robíme to pre turistov. Chceme vytvoriť čo najlepšie podmienky na služby, ktoré majú spríjemniť hosťom pobyt vo Vysokých Tatrách, \" dodal primátor.
S prekládkou inžinierskych sietí a stavbou základov začnú v prípade priaznivého počasia ešte v tomto roku. Tatranská Zlatá ulička by mala byť hotová do konca roka 2006.
 

Vyberte región

mark